СЕКТОР АЛАТНИЦА

Нашата компанија нуди конструкција и производство на алати за бризгање на пластични, алуминиумски и делови од замак со најголем степен на прецизност. Исто така, изработуваме и алати/калапи за дување на PET пластика.

Обработката на алатите се врши со најнови и технолошки најнапредни машини кои можат да одговорат и на најспецифичните барања од страна на нашите клиенти.

Исто така им нудиме на нашите клиенти размена на информации преку стандардните интерфејси (IGES, VDA, DXF, STEP), постојана комуникација преку емаил, како и on-line видео конференциска линија преку најпознатиот софтвер за таа намена WEBEX.

Во рамките на конструкција и производство на алати/калапи нудиме можност за изработка на пробни алати или прототипи. Предноста во развојот на методата на прототипови е тоа што опфаќа многу краток временски период за првите функционални прототип компоненти. Процедурата се состои од изработка на калапи со материјали кои што се исти или слични на материјалите кои ќе се користат за сериско производство.

Капитална инвестиција при изработката на прототипови се однесува на тоа што доколку одреден прототип не е соодветен со сериското производство се елиминира уште во фазата на изготвување на прототипот, при што им се дава можност на тимот за равој за доработка или изнаоѓање на нови решенија за изработка на успешен прототип, како и на финален калап за сериско производство

ТИП ОСКИ КОНТРОЛЕН СИСТЕМ МАКСИМАЛНО ДВИЖЕЊЕ (X-Y-Z) [MM] МАКСИМАЛНА ТЕЖИНА НА ОБРАБОТУВАЧКИ ДЕЛ КОЛИЧИНА ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО
Алатница
CNC ВЕРТИКАЛНИ ОБРАБОТУВАЧКИ ЦЕНТРИ
STARWAY VMC-1880 4 FANUC 0i-MC 1800 X 800 X 700 2800 [kg] 1 2009
STARWAY VMC-1060 4 FANUC 18i-MB 1200 X 700 X 600 900 [kg] 1 2007
STARWAY VMC-1060 4 FANUC 18i-MB 1200 X 700 X 600 900 [kg] 1 2007
STARWAY VMC-1060 4 FANUC 18i-MB 1200 X 700 X 600 900 [kg] 1 2007
ЕРОЗИМАТИ
CNC Ерозимат на жица 710 х 560 х 205 1
CNC Ерозимат на електрода INGERSOLL GANTRY 8000 4 Mitsubishi Multi Pulse 64 550 x 850 x 450 2000 [kg] 1 2004
NC Ерозимат 400 x 300 x 300 1
КОНВЕНЦИОНАЛНИ МАШИНИ
EDM дупчалка 460x210 1
NC Универална Глодалка 800x400x400 1
CNC струг 400 x 600 1
Хоризонтална брусалка 1500 x 500 x 500 1
Тушир преса 680x600 1
image
https://teteplast.com/wp-content/themes/blake/
https://teteplast.com//
#d12626
style1
paged
Loading posts...
/home/teteplas/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://teteplast.com/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
off
off
mk